Primăria consolidează acoperişul de deasupra capetelor aleşilor locali. Municipalitatea va cheltui anul acesta 250.000 lei cu reabilitarea podului care acoperă sala „Traian Moşoiu", în care se ţin şedinţele de Consiliu Local.

„Anul acesta vom efectua lucrări de întărire a structurii de rezistenţă a podului. Se vor înlocui grinzile cu probleme şi se va reface planşeul în zona în care s-a deformat", a spus Mircea Oaie, şeful Direcţiei Monitorizare Cheltuieli de Funcţionare şi Organizare Evenimente.

Potrivit directorului, în momentul de faţă investiţia se află în faza de obţinere a autorizaţiilor necesare de la Direcţia de Cultură şi Patrimoniu şi Agenţia de Mediu Bihor, urmând ca lucrările să fie scoase la licitaţie, după avizare, de către Instituţia Arhitectului Şef.

„În paralel cu pregătirea lucrărilor de consolidare a podului pregătim un proiect european prin intermediul căruia, cu sprijinul Fundaţiei pentru Protecţia Monumentelor, să atragem finanţări pentru reabilitarea întregii săli, aceasta urmând să îşi reia aspectul de amfiteatru", a mai declarat Oaie.

Reabilitarea sălii „Traian Moşoiu" se va face cu înlocuirea mobilierului şi a tablourilor, acestea urmând să îşi reia aspectul de altădată. Pereţii laterali ai încăperii vor afişa pe viitor reproduceri ale tablourilor „Împăratul Sigismund de Luxemburg primindu-l pe regele Vladislav Jagello la Oradea" şi „Primirea Regelui Ferdinand şi Reginei Maria la Oradea în 1919". Cele două picturi vor avea dimensiuni de 410 centimetri pe 210 centimetri şi vor fi plătite din sponsorizări.