Constructorii vor trebui să plătească pentru spălatul străzilor pe care le prăfuiesc. Viceprimarul Mircea Mălan şi directorii municipalităţii s-au întâlnit miercuri după-masă, în sala mare a Primăriei, cu reprezentanţii firmelor de construcţii care lucrează pe cele peste 24 de şantiere deschise în oraş.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, reprezentanții municipalității le-au transmis constructorilor că având în vedere deranjul produs de șantiere în oraș, aceștia vor trebui să contribuie la curățenia suplimentară care se face în această perioadă, inclusiv la spălarea periodică a străzilor din zonele limitrofe șantierelor, motiv pentru care li s-a solicitat să ia legătura cu operatorul licenţiat de salubritate RER Ecologic Service. Mai mult, după finalizarea lucrărilor, constructorii au obligația de a reface spațiile verzi care au fost distruse pe parcursul lucrărilor.

Constructorii au mai fost informaţi cu privire la obligativitatea de a transporta molozul doar cu camioane acoperite cu prelată şi de a-l depozita doar în locuri special amenajate.

Totodată, reprezentanților firmelor care au sedii secundare în Oradea li s-a adus la cunoștință că, dacă au mai mult de cinci angajați și au șantiere deschise pe o perioadă mai mare de șase luni, trebuie să-și declare punct de lucru în Oradea, deoarece 41,75% din impozitul încasat pe salarii la nivelul municipiului revine bugetului local.

În încheiere, Mircea Mălan le-a spus constructorilor că trebuie să accelereze ritmul lucrărilor, să profite de vremea bună și să lucreze cu program prelungit, pentru a finaliza lucrările la termenele stabilite.