Municipalitatea orădeană va organiza pe 1 iulie, pentru a patra oară, procedura de selecţie a unui partener în vederea asocierii pentru construcţia unei parcări supraetajate din strada Independenţei.

Pentru că la primele trei licitaţii nu s-a prezentat niciun ofertant dispus să se asocieze cu municipalitatea, Consiliul Local a hotărât în cadrul şedinţei din luna mai că investitorul va avea dreptul să ridice de pe domeniul public autovehiculele parcate neregulamentar în zona aferentă parcării supraetajate, fapt menţionat şi în caietul de sarcini.

În plus, municipalitatea se obligă să reducă cu 20% numărul locurilor de parcare pe o rază de 300 de metri faţă de parking pentru ca investitorul să poată avea certitudinea că îşi va recupera investiţia.

Tot pe data de 1 iulie municipalitatea organizează licitaţii pentru desemnarea unor parteneri care să construiască alte trei parcări supraetajate în străzile Tribunalului, Braşovului şi în curtea interioară a Primăriei.

Contractul de asociere dintre cele două părţi se va încheia pentru 50 de ani iar la 20 de ani de la data încheierii contractului investitorul va avea dreptul de a achiziţiona terenul la preţul pieţei de la acea dată.