Locuitorii de pe 12 străzi din cartierul Tokai vor călca pentru prima dată pe asfalt începând chiar din faţa casei. Lucrările de modernizare a acestora, care cuprind de la realizarea canalizării pluviale până la ridicări la cotă, amenajări de trotuare şi asfaltarea carosabilului, au intrat în linie dreaptă.

"Lucrările la aceste străzi care nu au fost niciodată afaltate au demarat la sfârşitul lunii august şi, deşi aveau un termen de execuţie de patru luni, sperăm să fie finalizate în aproximativ o lună", a declarat viceprimarul Mircea Mălan, luni, în cadrul unei conferinţe de presă organizate în teren.

Investiţia, împărţită pe trei loturi de străzi, a fost atribuită prin licitaţie firmelor Drumuri Orăşeneşti şi Gauss Topo. Drumuri Orăşeneşti şi-a atribuit lotul I şi III format din străzile: Aidului, Bega, Odesei, Olarilor, Pandurilor, Recoltei, Scânteia şi Sibiului. Gaus Topo a câştigat licitaţia pentru lotul II, format din străzile: Câmpului, Prepeliţei, Spicului şi Timişoarei.

În prezent toate cele 12 străzi se află într-un stadiu avansat de execuţie. "Lucrările la strada Timişoarei sunt ceva mai în urmă, dar am purtat discuţii cu reprezentanţii firmei Gauss Topo să accelereze ritmul acestora", a spus viceprimarul.

Mirca Mălan a mai adăugat că după finalizarea lucrărilor municipalitatea va căuta soluţii pentru fluidizarea circulaţiei în zonă, prin construcţia unui drum nou, prin spatele Metro, care să lege strada Recoltei de şoseaua de centură din strada Ogorului şi a unei bretele de acces care să lege strada Câmpului de zona Electrometal.