Primarul Ilie Bolojan a protestat luni faţă de înlocuirea managerilor de spitalelor orădene cu conducători numiţi pe criterii politice. "Contest numirea unor oameni fără experienţă a căror singură calitate este să facă campanie în posturi foarte importante. În sistemul sanitar nu mai e nevoie de politruci, ci de oameni competenţi, pentru că efectele se vor vedea peste şase luni", a declarat Ilie Bolojan, luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

Primarul a mai spus că Ministerul Sănătăţii a înlocuit toţi directorii şi directorii adjuncţi din spitalele orădene, doar pentru a face loc apropiaţilor PDL. "Au fost înlocuiţi oameni cu experienţă profesională cum este Dacian Foncea, directorul Spitalului de Pneumoftiziologie cu oameni fără experienţă, singura lor calitate fiind că au fost numiţi de PDL", a zis primarul.

Bolojan a mai spus că preluarea spitalelor la Primărie, care trebuia să se petreacă în 2009, s-a dovedit un eşec, pentru că Ministerul Sănătăţii numeşte în continuare directorii spitalului fără consultarea Consiliului Local. "Primăria nu îşi asumă niciun fel de răspundere faţă de ceea ce se întâmplă în sistem. Îmi pare rău că am pierdut degeaba un an. Decât să intrăm într-un conflict în care victimă este pacientul, aşteptăm să vedem ce se va întâmpla", a mai spus primarul.

Ilie Bolojan a spus că a informat atât Ministerul Sănătăţii, cât şi pe prefectul de Bihor, Gavrilă Ghilea, cu privire la situaţia din spitalele orădene şi eşecul descentralizării din sistemul sanitar.