Clubul Sportiv Crişul Oradea nu va mai primi niciun leu de la bugetul local. "Am alocat fonduri clubului în fiecare an, dar începând din 2010 municipalitatea nu-l mai poate finanţa", a afirmat consilierul local Iulius Delorean, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Delorean a declarat ulterior pentru BIHOREANUL că Primăria a fost nevoită să renunţe la finanţarea clubului la presiunile Curţii de Conturi Bihor. "Toţi membrii comisiei care aprobăm finanţările către organizaţiile nonguvernamentale am primit acasă un "extemporal" pe nouă pagini de la Curtea de Conturi în care ni se atrage atenţia expres că nu mai putem finanţa clubul Crişul pentru că primeşte alocări de la bugetul central. Ni s-a pus în vedere faptul că dacă vom aloca bani anul acesta sumele ne vor fi imputate", a spus Delorean.

Pentru anul 2010 Clubul Sportiv Crişul Oradea a fost prins în evidenţele municipalităţii cu o finanţare în valoare de 25.000 lei. "E vorba de o sumă care nu e mare, dar pentru club însemna mult", a zis consilierul.

Clubul Spotiv Crişul Oradea numără nu mai puţin de 14 secţii, printre care judo, box, scrimă, karate, haltere, fotbal-tenis şi polo pe apă, sportivii săi fiind medaliaţi la competiţii naţionale şi internaţionale.