„Lucrările la unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură derulate vreodată în Oradea - rețeaua de pasaje subterane din Piața Emanuil Gojdu și Piața Independenței - sunt în grafic, aproximativ 70% din lucrările aferente construcției fiind gata”, a anunțat joi, printr-un comunicat, Primăria Oradea.

Informarea detaliază stadiul lucrărilor. Conform documentului, până acum, la pasajele 2, 3 și 4 au fost finalizate radierele, pereții și inclusiv plăcile.

În prezent, se lucrează la armarea plăcii de la pasajul 5, aici radierele și o parte din pereți fiind finalizate, arată informarea.

Se lucrează și la radierele de la pasajul 1 și la sudura liniei de tramvai, tronsonul de la podul Dacia spre strada Independenței.

La fel, muncitorii se concentrează și pe drumurile de suprafață, aici fiind montată bordura, „urmând ca până la începutul școlii să se finalizeze și straturile de asfalt”.

„În paralel, constructorul lucrează la realizarea liniei de tramvai între Oradea Plaza și strada Independenței, fiind în execuție inclusiv stâlpii pentru susținerea firului de contact al tramvaiului”, arată informarea.

Lucrările, care au ca termen de încheiere sfârșitul acestui an, sunt executate de asocierea de firme Freyrom, Leko Construct, Metabet CF și Procons Group.

Valoarea contractului este de 85.317.030,33 lei fără TVA (aproximativ 17,1 mil. euro fără TVA).

Proiectul e finanțat prin POR, iar valoarea cheltuielilor eligibile se ridică la 98%.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!