Primăria Oradea a finalizat marţi formalităţile de închidere de an şi calculul obligaţiilor fiscale ale orădenilor şi şi-a reluat programul cu publicul.

"Direcţia Economică a finalizat acţiunea de deschidere a anului fiscal 2021 şi, începând cu data de 12 ianuarie, a fost reluată încasarea tuturor impozitelor şi taxelor datorate bugetului local, inclusiv impozitele pe clădiri, terenuri şi autovehicule aferente anului 2021", se menţionează într-un comunicat al municipalităţii.

Chiar dacă şi-a deschis ghişeele de plată, Primăria recomandă în continuare contribuabilor folosirea mijloacelor de plată online.

"Pentru a evita deplasarea şi aglomerarea la ghişeele instituţiei, pe fondul prevenirii răspândirii de diverşi viruşi, Primăria Oradea recomandă contribuabililor să efectueze plăţile folosind metode online de plată", au anunţat comunicatorii instituţiei.

De altfel, plata online este şi în interesul contribuabililor. Orădenii care îşi achită integral impozitele înainte de sfârşitul lunii martie vor beneficia de o bonificaţie de 4%, care în cazul plăţilor online se dublează la 8%.

Contribuabilii îşi pot verifica singuri sumele datorate, pe site-ul municipalităţii www.oradea.ro, la rubrica "Ghişeul online" din partea de sus a paginii principale pe baza CNP-ului.

Pentru ce-i care nu ştiu, anul acesta impozitele pe proprietate au fost actualizate cu rata inflaţiei de 3,8% din anul 2019.

Orientativ, datoria pentru un apartament cu două camere de 66 mp va creşte cu 8 lei, la 218 lei.

Impozitul pentru un autoturism cu o motorizare de 1.400 cmc se va scumpi cu 3 lei, la 80 lei.