Primăria Oradea a demolat fostele boxe de lemne și construcțiile improvizate de lângă blocul Voltaire folosite ilegal ca magazii, garaje, locuințe sau chiar puncte de vânzare pentru tutun și alcool.

Puse la pământ...

Potrivit unui comunicat al municipalității, în urma acțiunii desfășurate în perioada 17 – 21 mai, fostele boxe de lemne și construcțiile ilegale de lângă ele, ridicate pe domeniul public, au fost puse la pământ.

„Prin transformările realizate asupra magaziilor de lemne s-au format locuințe improvizate în care au locuit, în condiții greu de imaginat, tot felul de persoane. De asemenea, unele magazii destinate depozitării lemnelor au fost transformate în puncte de vânzare ale unor produse ilegale de tipul tutunului, băuturilor alcoolice și a unor substanțe interzise”, a transmis Primăria.

După sesizarea ISU 

Demolarea construcțiilor s-a făcut în urma unei adrese transmise la sfârșitul anului trecut de Inspecția de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana, care a avertizat asupra riscului producerii unui incendiu.

„Primăria a fost sesizată despre situația construcțiilor improvizate din materiale ușor inflamabile, care nu respectă măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, respectiv de faptul că nu sunt asigurate distanțele de siguranță între acestea, iar depozitarea de materiale combustibile pot favoriza dezvoltarea și propagarea unor eventuale incendii”, se menționează în comunicat.

Inspecția de Prevenire a transmis o notă similară și Direcției de Sănătate Publică Bihor, instituție pe care a informat-o cu privire la problemele de igienă pe care le ridică aceste construcții.

Dispoziția primarului privind demolarea construcțiilor a fost dată pe 28 decembrie 2020, dar a fost pusă în operă abia săptămâna aceasta în cadrul unei acțiuni la care au colaborat Direcția de Asistență Socială Oradea, Poliția Municipiului Oradea și Inspectoratul de Jandarmi Bihor.