Primăria Oradea a început, în taină, modernizarea Căii Aradului, pe tronsonul delimitat de intersecţiile cu strada Decebal şi strada Oneştilor.

Nu este exclus ca artera de circulație să fie lărgită de la trei la patru benzi, prin reducerea dimensiunilor trotuarelor și chiar prin tăierea unor copaci. În ciuda faptului că lucrările au început, municipalitatea nu și-a anunțat intențiile în privința acestei străzi, iar solicitările BIHOREANULUI au rămas, până la ora publicării acestei știri, fără răspuns.

Pentru început, se sparge trotuarul...

Miercuri, se lucra la decopertarea trotuarului, pornind dinspre sediul fostei Imprimerii de Vest. În acea zonă, o bandă de circulație a fost închisă pentru a face loc utilajelor. 

Singurul anunţ a fost făcut de constructorul Drumuri Bihor, executantul lucrărilor, care a lipit zilele trecute în zonă afișe prin care le-a cerut riveranilor să nu parcheze peste zi în calea utilajelor. „Începând din data de 28 februarie, în intervalul dintre orele 8 - 16:30, vor începe lucrările de amenajare a străzii. Vă rugăm să nu parcaţi maşinile în această zonă. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat", se menţionează în anunţul făcut de Drumuri Bihor.

(foto: Facebook)

„Am primit de la Primăria Oradea o comandă pentru refacerea covorului asfaltic şi a canalizaţiei pentru curenţii slabi. La finalizarea lucrărilor, toate cablurile vor trebui să fie introduse în subteran, aşa cum este în prezent pe Bulevardul Cantemir – Nufărul", a declarat pentru BIHOREANUL, directorul societăţii Drumuri Bihor, Dorel Negrău.

Directorul a refuzat să facă alte declaraţii legate de lucrări, arătând că proiectul final, după care va fi făcută modernizarea străzii, urmează să îi fie comunicat executantului de către municipalitate în zilele următoare.

„Bye, bye” copaci?

Lucrările începute în Calea Aradului au provocat rumoare între riverani. Oamenii au fost alarmaţi de marcajele trasate pe trotuarul de pe partea stângă a drumului, pe sensul de mers către centru pe tot tronsonul, lung de circa 800 de metri, dintre intersecţiile arterei cu Bulevardul Decebal şi strada Oneştilor.

Marcajele par să indice faptul că municipalitatea pregăteşte lărgirea străzii la două benzi pe sens, prin tăierea a circa 20 de copaci, desfiinţarea mai multor locuri de parcare, desfiinţarea unor panouri de publicitate şi îngustarea zonei pietonale.

„Liniile astea nu-s de bun augur", a comentat pe Facebook, un locuitor din zonă.

De altfel, orădenii care locuiesc acolo sunt de părere că soarta spațiului verde de pe marginea șoselei a fost deja hotărâtă. „Cei doi copăcei din faţa geamului nostru au câte un X portocaliu pe ei, deci... bye bye", a scris și o orădeancă, convinsă că arborii vor fi tăiați.

Solicitaţi de BIHOREANUL, reprezentanţii municipalităţii orădene nu au făcut, până la publicarea acestei știri, niciun comentariu pe marginea lucrărilor din Calea Aradului. Primarul Florin Birta a spus că va reveni cu precizări legate de această investiție.

Într-un interviu acordat, la începutul acestui an, BIHOREANULUI, edilul spunea: „Continuăm asfaltările în cartiere și vom pune noi covoare asfaltice pe artere importante, precum o parte din strada Primăriei, Calea Aradului și bulevardul Decebal”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!