Primăria Oradea a început luni dimineață încasarea taxelor și impozitelor aferente anului 2023.

Se pot plăti impozitele!

Angajații municipalității au încheiat calcularea obligațiilor fiscale mai repede cu patru zile decât termenul anunțat pentru 13 ianuarie.

„În cursul dimineții s-a încheiat procesul generării de debite, fapt pentru care am anunțat colegele de la casierie că pot trece la încasarea obligațiilor fiscale a contribuabililor care se prezintă la ghișeu, sub rezerva verificării atente a sumelor”, a declarat pentru BIHOREANUL directorul economic al Primăriei, Eduard Florea.

Astfel, Primăria a început de luni încasările, în paralel cu verificarea sumelor datorate de fiecare orădean în parte, iar procesul va intra la normal începând de marți dimineață.

Tot începând din 10 ianuarie orădenii vor putea să își verifice sumele datorate pentru anul în curs pe portalul municipalității www.oradea.ro, la rubrica „Ghișeul online”.

Plăți online pentru o bonificație mai mare!

După cum BIHOREANUL a mai scris, orădenii, persoane fizice şi juridice, vor beneficia de bonificație de 4% își vor plăti integral taxele şi impozitele până la 31 martie, prin ghişeele de la parterul Primăriei.

„Reducerea” se dublează la 8% în cazul în care vor face plăți online pe site-urile www.oradea.rowww.ghiseul.ro sau prin aplicaţia Mobilepay -  impozite şi taxe.

Mai mult de plată

Obligațiile fiscale ale orădenilor vor fi anul acesta mai mari ca oricând, dat fiind faptul că se vor indexa cu 5,1%, reprezentând rata inflaţiei din anul 2021.

Astfel, impozitul aferent unei garsoniere va creşte anul acesta de la 120 lei la 126 lei pe an, al unui apartament cu două camere de 66 metri pătraţi de la 224 lei la 235,4 lei, iar al unuia cu trei camere şi o suprafaţă de 77 metri pătraţi de la 288 lei la 302,6 lei.

La fel, suma datorată pentru o maşină cu o cilindree de 1.400 centimetri cubi se va majora de la 83 lei la 87,2, iar pentru una cu o cilindree de 1.900 centimetri cubi va urca de la 255 lei la 268 lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!