Consiliul Local Oradea a aprobat în şedinţa de joi noile preţuri de vânzare a terenurilor către orădenii care şi-au ridicat case pe parcelele Primăriei în cartierul Tineretului.

Hotărârea de Consiliu Local privind scumpirea preţului la terenuri a fost adoptată cu un singur vot împotrivă şi fără discuţii.

Astfel, în cadrul tranzacţiilor care vor fi perfectate în anul 2024 preţul pe metru pătrat de teren va fi mai mare decât cel practicat anul anterior şi va diferi în funcţie de poziţionarea casei la o stradă asfaltată sau nu.

Conform HCL 55 din 2023, anul trecut preţul de vânzare a terenului către proprietarii care şi-au concesionat parcele de la Primăria Oradea pentru construirea de case şi au finalizat construcţia imobilelor, stabilit de evaluator şi aprobat de Consiliul Local Oradea, a fost anul trecut de 69 euro pe metrul pătrat, plus TVA.

Joi, Consiliul Local Oradea a hotărât, în baza raportului de evaluare făcut de firma Evalmob, noul preţ de vânzare a terenului din cartier care va este diferenţiat.

Astfel, terenul se va vinde la "105 euro/mp, pentru parcelele cu acces la drum asfaltat, respectiv 75 euro/mp, pentru parcelele cu acces la drum neasfaltat, preţ care nu conţine TVA".

Noile tarife au fost calculate având în vedere evoluţia preţului la teren din zonă dar şi ca urmare a finalizării unor investiţii în infrastructură făcute de municipalitatea orădeană în cartier.

Astfel, în ultimii ani municipalitatea a asfaltat străzi din cartier printre care George Bacaloglu, Victor Papilian, Bethlen Gabor şi Caporal Muşat şi are în curs de modernizare mai multe străzi precum George Bacovia, Emil Cioran şi Emile Zola.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!