Municipalitatea orădeană a sistat începând din aprilie tăierile de orice fel, efectuate în coroana arborilor sănătoşi.

"De la începutul lunii aprilie au fost sistate lucrările de intervenţie, respectiv tăierile de orice fel în coroana arborilor sănătoşi din municipiul Oradea", a anunțat joi Primăria.

Potrivit comunicatului, măsura a fost dispusă în baza Regulamentului privind activităţile de transport şi valorificare a lemnului rezultat din spaţiile verzi instituit prin Hotărârea de Consiliu Local 725 din 2015.

Normativul prevede că "intervenţiile cu tăieri de orice fel în coroana arborilor sănătoşi se fac numai în afara sezonului de vegetaţie, respectiv în perioada de cădere a frunzelor arborilor şi până la înmugurirea lor".

Municipalitatea a anunţat oprirea tăierilor în coroană în condiţiile în care mai mulţi orădeni au cerut în ultima perioadă municipalităţii să deruleze astfel de lucrări.

"În acest moment avem 39 de solicitări privind lucrări de tăiere. Acestea vor fi analizate în perioada următoare de Comisia consultativă privind lucrările de tăiere. Solicitările care vor fi analizate favorabil urmează să fie executate în trimestrul patru al anului 2021", a declarat pentru BIHOREANUL purtătorul de cuvânt al Primăriei, Anca Deac.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, de la interdicţia tăierii vor face excepţie arborii uscaţi, cei care pun în pericol trecătorii sau siguranța imobilelor, care afectează reţelele tehnice sau de iluminat public.