Viceprimarul Rozalia Biro a apreciat miercuri că municipalitatea orădeană stă bine la capitolul proiecte cu finanţare europeană. "Săptămâna trecută, când am fost în audienţă la ministrul Elena Udrea pentru a discuta diferite proiecte şi am pus pe masă lista cu cele 36 de proiecte aflate în diferite stadii de implementare, m-a şi întrebat: "Acestea sunt proiectele pentru judeţul Bihor?". "Nu, sunt doar pentru Oradea", i-am răspuns eu", a povestit viceprimăriţa.

Rozalia Biro a făcut o analiză comparată din care rezultă că Primăria Oradea a iniţiat mai multe proiecte decât majoritatea municipalităţilor din această parte a ţării. Viceprimarul a enumerat Aradul, cu 14 proiecte în valoare de 194 milioane lei, Baia Mare cu 8 proiecte în valoare de 96 milioane lei şi Satu Mare cu 24 de proiecte în valoare de 132 milioane lei.

În schimb, municipalitatea orădeană a iniţiat 36 de proiecte în valoare de 458 milioane lei şi are alte 26 de proiecte în diferite stadii de implementare prin intermediul Zonei Metropolitane Oradea. Practic, fiecare dintre cei 11 angajaţi ai Direcţiei de Dezvoltare Durabilă a adus oraşului investiţii în valoare de 41,6 milioane lei. "Ţin să le mulţumesc acestor angajaţi pentru munca depusă. Finanţările europene sunt un tren care pleacă, dacă nu folosim aceşti bani i-am pierdut", a spus viceprimarul.

Direcţia de Dezvoltare Durabilă a fost înfiinţată pe 1 august 2008 şi se ocupă de scrierea şi implementarea proiectelor cu finanţare europeană.