Deţinătorii de terenuri în intravilanul municipiului au la dispoziţie o săptămână pentru a-şi corecta declaraţiile de impunere depuse la Primărie în cazul în care au declarat eronat natura celor care le au în proprietate. Începând din 6 aprilie, funcţionarii municipalităţii vor verifica în teren veridicitatea datelor din declaraţiile de impunere pe baza cărora s-a stabilit impozitul.

Conform Codului Fiscal, terenurile neproductive, cum ar fi aşa-numitele nisipuri zburătoare, stâncărişuri, mocirle şi halde, nu se impoziteză, iar în evidenţele municipalităţii figurează 121 de orădeni care au declarat că deţin 17,72 hectare de asemenea terenuri.

În baza verificărilor, angajaţii Primăriei vor corecta înscrisurile din Registrul Agricol privind categoria de folosinţă a terenurilor, iar proprietarii de terenuri depistaţi că au completat eronat declaraţiile de impunere riscă amenzi între 500 şi 1.000 lei.

Ulterior va fi verificată veridicitatea datelor privind terenurile arabile, livezi, vii, păşuni şi cu privire la terenurile agricole nelucrate de la intrările în oraş.