Angajaţii Primăriei orădene se vor servi pe viitor mai puţin de maşinile de serviciu şi cele persoanele. Municipalitatea a anunţat miercuri două măsuri care îi vor face pe funcţionari să se gândească de două ori înainte să urce la volan.

Primăria a închiriat un sistem de monitorizare şi localizare prin GPS a tuturor maşinilor din parcul auto. "Scopul acestei măsuri este reducerea în continuare a consumului de combustibil, monitorizarea în timp real, activ şi la orice oră a parcului auto, precum şi eficientizarea activităţii de urmărire şi întocmire documente pentru parcul auto. Astfel, de acum înainte toate aceste documente vor fi generate automat din programul informatic aferent acestui sistem de monitorizare", se menţionează într-un comunicat.

Costul închirierii pentru un an a sistemului GPS pentru tot parcul auto al municipalităţii este de 7.000 lei, cheltuială care este de aşteptat să se amortizeze doar din cheltuielile cu combustibilul.

Parchează şi fugi!

Pe de altă parte, Primăria a hotărât transformarea celor 67 de locuri de parcare din strada Episcop Mihai Pavel în parcări galbene, de scurtă durată, până la 2 ore. Măsura loveşte direct în angajaţii municipalităţii, obişnuiţi să parcheze aici peste zi pentru a fi cât mai aproape de birou.

"Având în vedere aglomeraţia din zona centrală, am decis transformarea acestor locuri de parcare în parcări de scurtă durată, pentru a da posibilitatea cetăţenilor care au de rezolvat probleme curente în zona centrului să îşi parcheze autoturismele în acestă zonă", a argumentat directorul Direcţiei Patrimoniu Imobiliar, Lucian Popa.

Din 11 septembrie...

Deşi marcajele galbene au fost deja trasate, măsura va intra în vigoare abia peste o săptămână şi jumătate. "Considerăm că este nevoie de un anumit timp pentru ca cetăţenii să fie informaţi şi să ia cunoştinţă de această schimbare. Tocmai de aceea, am decis ca aceste locuri să fie considerate parcări galbene doar de la 11 septembrie 2017. Până atunci nu se aplică amenzi, chiar dacă aici vor parca persoane care deţin abonament", a spus Popa.

Tot începând din 11 septembrie vor deveni parcări de scurtă durată cele 25 de locuri de situate pe partea stângă a străzii Iuliu Maniu, pe sensul de mers către centru, aflate pe tronsonul delimitat de strada Jean Calvin şi Piaţa Unirii.