Lucrările la trotuarul din strada Republicii, pe tronsonul delimitat de străzile Braşovului şi Gheorghe Dima, vor trebui finalizate în cel mult o lună şi jumătate. Şantierul trebuie să ţină seama de lucrările de reabilitare a reţelelor de termoficare derulate în zonă.

"Execuţia lucrărilor este preconizată să fie finalizată până la sfârşitul lunii iulie, corelat cu lucrările executate la reţeaua de termoficare pe strada Dunărea, respectiv strada Republicii, care afectează parţial finalizarea trotuarului", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Până în momentul de faţă, pe primul tronson dintre străzile Braşovului şi Dunării constructorii au finalizat infrastructura rutieră (strat balast, dală de beton, borduri), iluminat public (mai puţin montarea stâlpilor) şi canalizare (guri de scurgere şi racorduri) în proporţie de 80% şi au montat pavajele în proporţie de 50%.

În ceea ce priveşte cel de al doilea tronson, dintre străzile Dunării şi Gheorghe Dima, la intrarea pe pietonalul din strada Republicii, muncitorii au finalizat structura rutieră în proporţie de 75% iar stratul balast şi dala de beton în proporţie de 35%.

Lucrările de reamenajare a trotuarului sunt executate de asocierea firmelor SC Gavella Com SRL, Porfido Ed Arte Consortio Stabile, SC Edildrum Construct SRL şi SC Ritmoteh SRL pentru suma de 2,7 milioane lei cu TVA inclus.

Conform proiectului, trotuarul va fi lărgit cu 2,5 metri pentru fluidizarea circulaţiei pietonilor, iar întreaga zonă va fi pietruită cu porfir maroniu de diferite nuanţe, după modelul celui din Piaţa Unirii şi al piaţetei din faţa magazinului Crişul.