Primăria Oradea reia licitaţiile organizate pentru atribuirea lucrărilor de reabilitare termică a 30 de blocuri.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, imobilele, pentru reabilitarea cărora constructorii pot depune oferte până la începutul lunii februarie, sunt situate în diferite zone ale municipiului, pe străzi precum Meşteşugarilor, Locomotivei, Salcâmilor, Morii sau în centrul oraşului, cum este cazul blocului turn din strada Parcul Traian 31, situat la capătul podului Dacia.

Reprezentanţii municipalităţii au afirmat că nici una dintre lucrări nu este la prima licitare.

"Este vorba de lucrări ale căror licitaţii sunt reluate în unele cazuri şi pentru a şasea oară", a declarat joi pentru BIHOREANUL directorul Direcţiei Proiecte cu Finanţare Internaţională, Marius Moş.

Potrivit directorului, lucrările nu au fost atribuite până în prezent din lipsă de ofertanţi, pe fondul volumului mare de lucru cu care se confruntă firmele de construcţii.

"La fiecare licitaţie organizată am mai atribuit din lucrări, dar încă mai avem destule. Dacă nici la aceste proceduri de atribuire nu se prezintă nimeni, vom organiza întâlniri cu asociaţiile de proprietari pentru a vedea ce facem. Probabil va trebui să majorăm valoarea lucrării, iar proprietarii de apartamente să îşi majoreze şi ei valoarea contribuţiei proprii", a spus Moş.

După cum BIHOREANUL a mai scris, în prezent contribuţia proprietarilor, de 25% din valoarea lucrărilor, se ridică la circa 5.500 lei pentru un apartament cu două camere şi 6.500 lei pentru un apartament cu trei camere.

Diferenţa de 75% este acoperită din fonduri europene şi alocări de la bugetul de stat şi bugetul local.