Primăria scoate la licitaţie închirierea a 45 de locuinţe, din diferite zone ale oraşului, la preţuri sub cele ale pieţei. Lista imobilelor cuprinde de la garsoniere în blocuri până la apartamente din case situate în curţi comune.

"Preţurile de la care pornesc licitaţiile sunt undeva la 40% faţă de piaţa liberă. Dacă locuinţa scoasă la închiriere este situată într-o zonă aproape de familia viitorului chiriaş atunci acesta licitează şi nivelul chiriei mai creşte, dacă nu, cum se întâmplă de obicei, licitaţia se încheie după prima strigare", a declarat directorul Direcţiei Patrimoniu Imobiliar, Lucian Popa.

Spre exemplu, preţul de pornire al licitaţiei pentru o garsonieră de 12 metri pătraţi situată în strada Vasile Alecsandri este de 158 lei pe lună, iar cel al chiriei pentru un apartament cu două camere şi o suprafaţă de 87 metri pătraţi în Piaţa 1 Decembrie este de 694 lei pe lună.

Licitaţia va avea loc pe 15 ianuarie. Înscrierea şi depunerea documentaţiei se va face până pe 14 ianuarie la ora 9, la ghişeele 1 şi 2 din Sala ghişeelor de la parterul Primăriei.

Lista celor 45 de imobile care urmează să fie închiriate cu preţurile de pornire ale licitaţiilor şi documentaţiile pentru participare poate fi consultată pe site-ul Primăriei www.oradea.ro la secţiunea Licitaţii.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, printre avantajele închirierii unei locuinţe de la Primărie se numără pe lângă nivelul redus al chiriei: durata contractului de închiriere de 5 ani cu posibilitatea de prelungire, înregistrarea contractului de închiriere la ANAF, posibilitatea stabilirii domiciliului la adresa imobilului şi de încheiere a contractelor de utilităţi cu furnizorii agreaţi de chiriaşi.