Primăria Oradea îşi suspendă programul cu publicul începând din Vinerea Mare până pe 21 aprilie, după sărbătorile de Paşti.

"Vineri, 17 aprilie, respectiv luni, 20 aprilie, instituţia Primăriei nu va avea program cu publicul. Începând de marţi, 21 aprilie, se va relua activitatea din zilele obişnuite de lucru", se menţionează într-un comunicat al municipalităţii.

În plus, având în vedere epidemia provocată de noul coronavirus, municipalitatea a anulat manifestările programate pentru 20 aprilie, când se împlinesc 101 ani de la instaurarea administraţiei româneşti în Oradea, de către trupele române conduse de generalul Traian Moşoiu.

"Considerăm că cel mai important aspect, în aceste momente, este ca populaţia oraşului să fie în siguranţă, iar sănătatea acesteia să nu fie pusă în pericol", au anunţat miercuri comunicatorii Primăriei.

Reprezentanţii municipalităţii îndeamnă orădenii să rămână acasă. "Anul acesta, vom cinsti memoria înaintaşilor noştri, individual, fiecare la casa lui, prin păstrarea unui moment de reculegere, la ora 12, când clopotele bisericilor vor anunţa, în ziua Sfintelor Paşti, la fel ca în urmă cu 101 ani, că Oradea a fost eliberată", se mai menţionează în comunicat.