Vechile toalete publice insalubre şi de care mulţi orădeni se fereau, majoritatea deja dezafectate, vor dispărea cu totul din oraş.

În acest an, Primăria Oradea vrea să cumpere zece toalete publice moderne, cu sisteme de autospălare, care vor fi amplasate în diverse parcuri şi spaţii publice din oraş.

Asemenea toalete există deja, în parcul de pe strada Barcăului. "Mai avem probleme cu vandalismele, dar sunt funcţionale şi eficiente", a spus viceprimarul Marcel Dragoş, joi, într-o conferinţă de presă.

Achiziţia toaletelor este pe lista obiectivelor Direcţiei Tehnice a Primăriei, care în anul 2022 mai vrea să cumpere 22 de echipamente de joacă pentru zonele verzi din cvartalele de locuit şi 100 de bănci de odihnă pentru completarea celor deja existente în parcurile din oraş. În anul 2021, în Oradea s-au montat 90 de bănci de odihnă.

De asemenea, anul trecut au fost amenajate terenuri de joacă în parcurile Salca, Onisifor Ghibu, Olosig şi pe străzile Ştefan cel Mare (bloc ANL), Aluminei şi italiană.