Primăria Oradea va construi trei blocuri pentru angajaţii parcurilor industriale pe un amplasament de la capătul podului Densuşianu unde funcţionează în prezent o şcoală de şoferi.

Cele trei blocuri cu cinci etaje, în valoare totală de 29 milioane lei, vor avea 195 de apartamente, din care 177 cu o cameră şi 18 cu două camere.

"Dacă Consiliul Local Oradea va aproba indicatorii tehnico-economici ai acestei lucrări, ne propunem ca în aprilie să demarăm procedura de licitaţie. Cel târziu în vară vom organiza licitaţia, pentru ca în toamnă să începem lucrările", a declarat primarul Ilie Bolojan luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

Edilul a apreciat că primul bloc urmează să fie finalizat în vara lui 2021, următoarele două, în termen de 12 luni.

Potrivit primarului, locuinţele vor fi puse la dispoziţia firmelor din parcurile industriale orădene pe bază de licitaţie pentru a putea fi închiriate de acestea angajaţilor pe o perioadă de doi ani.

"Scopul nu este să ţinem oamenii acolo ani de zile şi să transformăm aceste blocuri în ghetouri. Este o formă de sprijin pentru companiile din oraş şi de a susţine relocarea de forţă de muncă, care să constate că în Oradea se poate trăi decent", a declarat edilul.

Cele 117 apartamente vor fi construite de Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea, administratorul parcurilor industriale orădene.