Primăria Oradea va expropria 6.540 metri pătraţi de teren din cartierul Grigorescu pentru a amenaja un parc.

Ori cumpără, ori expropriază...

Consiliul Local a aprobat marţi, la propunerea primarului Florin Birta, indicatorii tehnico-economici ai investiţiei de 6,2 milioane lei care va fi făcută pe un amplasament de 6.500 metri pătraţi, la intersecţia străzilor Jurcsak Tibor şi Corneliu Zdrehuş.

"Odată construit acest parc, cartierul Grigorescu, în care nu prea existau zone verzi, va avea practic două parcuri: acesta, plus spaţiul verde amenajat în zona străzii Daliei", a declarat primarul Florin Birta, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă care a precedat şedinţa de Consiliu Local.

Pentru a putea amenaja viitorul parc, municipalitatea va trebui să intre în posesia amplasamentului aflat în prezent în proprietate privată.

"Vom intra în perioada următoare în negocieri cu proprietarii acelor terenuri pentru a le cumpăra. Important de adăugat este faptul că pe acele terenuri nu se află nicio construcţie (foto sus). Dacă nu vom reuşi să ne înţelegem din punct de vedere al preţului, atunci vom folosi procedura de expropriere", a spus Birta.

Lucrările ar putea să înceapă încă de anul acesta cu termen de finalizare de şapte luni.

"Dacă nu la finalul acestui an, atunci în primăvara anului viitor, acest parc va fi dat în folosinţă", a promis primarul de Oradea.

Teren de mini-baschet, pistă pentru alergare, loc de joacă...

Potrivit studiului de fezabilitate, viitorul parc, cu o suprafaţă totală de 6.540 metri pătraţi, va avea alei acoperite cu asfalt bituminos colorat și o pistă pentru alergare din tartan pentru a proteja articulaţiile sportivilor.

Acesta va mai cuprinde, printre altele, un loc de joacă pentru copii (tobogane, leagăne, echipament pentru căţărare), un teren de mini-baschet şi două mese pentru tenis de masă.

Conform proiectului, mobilierul urban va cuprinde bănci cu spătar şi mese, iluminatul public va putea fi reglat de la distanţă pe niveluri de putere şi intervale orare, iar zona va fi supravegheată cu camere de luat vederi.

În parc vor fi plantaţi 84 de arbori foioşi şi răşinoşi, circa 250 de arbuşti şi aproape 1.500 de plante perene şi ierburi.

Peluzele acoperite cu trifoi vor fi udate printr-un sistem de irigaţie care va fi alimentat dintr-un puţ forat care urmează să fie amenajat.

Vezi mai jos Hotărârea Consiliului Local privind coridorul de expropriere pentru parcul din cartierul Grigorescu

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!