Primăria Oradea vrea să schimbe prioritatea de trecere prin intersecţia străzilor Ştefan Zweig și Lugojului din cartierul Dimitrie Cantemir.

Modificări de prioritate

Potrivit unui comunicat trimis miercuri de reprezentanții municipalităţii, pe viitor ar urma să aibă prioritate de trecere prin intersecţie participanţii la trafic care circulă se strada Ştefan Zweig, dinspre Piaţa Ţăranilor, cu trecere pe strada Lugojului către Bulevardul Dimitrie Cantemir.

„Prin urmare cei care vin dinspre Bulevardul Dimitrie Cantemir – strada Bistriţei – strada Ştefan Zweig pentru viraj la stânga, ca să intre pe strada Lugojului, vor trebui să acorde prioritate de trecere celor care vin dinspre Piaţa Ţăranilor – strada Ştefan Zweig  – strada Lugojului – Bulevardul Dimitrie Cantemir”, se menţionează în informarea Primăriei Oradea.

Schimbarea actualei priorităţi de trecere prin intersecţie a fost aprobată miercuri de Comisia de circulaţie din cadrul Primăriei Oradea. Aceasta va intra însă în vigoare de la o dată ulterioară.

„Aplicarea priorităţii se va face după obţinerea avizului Poliţiei Rutiere”, a transmis Primăria.

Atenţie, noi lucrări!

Tot miercuri, reprezentanţii Comisiei de circulaţie au avizat lucrările de înlocuire a reţelelor de termoficare, care vor avea loc în cartierul Rogerius începând din 27 mai.

Săpăturile, finanţate în cadrul celei de a III-a etape a proiectului de "Reabilitare a sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Oradea pe perioada 2009 – 2028", vor avea loc în zona străzii Sportului, pe tronsonul delimitat de străzile Olimpiadei şi Păcii (foto jos).

Lucrările la reţele se vor desfăşura, timp de o lună, în intervalul 27 mai – 26 iunie.

"Pe perioada lucrărilor, circulaţia va fi îngreunată, fără a fi însă închisă", a subliniat Primăria.

Pregătiri de triatlon

În cadrul aceleiaşi şedinţe, membrii Comisiei de circulaţie au aprobat restricţiile de trafic care vor fi aplicate pe 8 iunie cu ocazia desfăşurării concursului de triatlon "X – Man România". Și-au anunţat participarea circa 600 de competitori din 15 ţări.

Comisia de circulaţie a aprobat desfăşurarea probei de alergare, cu închiderea circulaţiei între orele 10:00 – 22:30, pe un traseu cuprins între podurile Centenarului şi Intelectualilor (foto jos).

Proba de alergare se va desfăşura pe direcţia Piaţa Ferdinand, strada Ady Endre, malul Crişului Repede, strada Emilian Mircea Chitul, cu întoarcere în dreptul Centrului de calcul.

De aici, sportivii înscrişi la competiţie vor alerga pe malul Crişului Repede, cu trecere pe lângă restaurantul Dock către Piaţa Ferdinand. Traseul va continua se străzile Iosif Vulcan şi Libertăţii cu întoarcere pe strada Aurel Lazăr, de unde alergătorii vor reveni, pe strada Libertăţii, în Piaţa Ferdinand.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!