Municipalitatea va organiza în perioada 1-31 decembrie un târg de Crăciun pe pietonalul străzii Republicii şi pe platoul situat în vecinătatea Parcului Magnoliei. Conform dispoziţiei primarului Ilie Bolojan, Administraţia Imobiliară Oradea (AIO), va închiria doritorilor, pe bază de cerere, amplasamente pentru căsuţe din lemn pe strada Republicii, în perimetrul cuprins între străzile Iosif Vulcan şi Mihai Eminescu.

La fel, pe platoul din vecinătatea Parcului Magnoliei AIO va amenaja o alee comercială prin amplasarea a 10 filigorii care vor fi închiriate firmelor doritoare.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, căsuţele şi filigoriile amplasate pe domeniul public vor fi decorate cu ramuri de brad şi ornamente de Crăciun pe cheltuiala agenţilor economici, aici urmând să se comercializeze felicitări, jucării, dulciuri, suveniruri şi pachete de cadouri.

Tot începând cu data de 1 decembrie, municipalitatea a aprobat zece amplasamente pentru comercializarea de beţe pentru sărbătoarea de Sfântul Nicolae. Majoritatea au fost fixate pe strada Republicii şi în zona centrală dar au fost stabilite locuri de vânzare şi în Calea Aradului, lângă Grădiniţa 44, pe strada Războieni lângă Bunexim, respectiv în vecinătatea pieţeleor Nufărul, Rogerius şi Decebal.

Agenţii economici care doresc să închirieze de la Primărie chioşcuri sau teren pentru comercializarea produselor specifice sărbătorilor de iarnă pot depune cereri în acest sens la Serviciul Relaţii cu Publicul situat la camera 23 din clădirea municipalităţii.

Totodată, Casa de Cultură a Municipiului a anunţat că, împreună cu Hotel Ramada, organizează în perioada 15-24 decembrie, în parcarea hotelului, un târg de Crăciun.
În parcare vor fi amplasate căsuţe de lemn în care se vor comercializa cadouri şi produse de Sărbători.

În 17, 18 şi 19 decembrie, de la ora 19, cei prezenţi la târg vor avea parte de un program artistic, cu melodii speciale de Sărbători. Organizatorii s-au gândi şi la cei mici, astfel că, în 24 decembrie, Moşul le va aduce copiilor pachete cu dulciuri.