Cea de-a treia ediţie a "Târgului creşelor" va avea loc în perioada 1 - 3 iunie în Orăşelul Copiilor. "La fel ca în anii anteriori, numărul solicitărilor este mult mai mare decât cel al locurilor existente. Avem deja 564 de cereri pentru doar 336 de locuri la creşă, în condiţiile în care în toamnă se vor elibera doar 200 de locuri prin plecarea unor copii la grădiniţă", a declarat directorul ASCO, Zita Koncsek, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

În cadrul ediţiei din acest an ASCO va invita inclusiv creşele particulare. "La târg vor fi prezente cele 10 creşe de stat, plus un număr de cinci creşe particulare. Am considerat că aşa este normal, ca orădenii să poată alege în cunoştinţă de cauză unde îşi dau copiii la creşă", a spus Koncsek.

Creşa fără vacanţă

În urma "târgului de creşe", conducerea ASCO speră ca la mijlocul lunii iunie să aibă o situaţie exactă a necesarului de locuri în creşă. "Sperăm să avem o imagine clară cu câte solicitări reale sunt pentru că în prezent, de teamă să nu rămână copilul pe dinafară, mulţi părinţi au depus cereri la două creşe", a spus Koncsek.

În acelaşi timp, municipalitatea intenţionează să sondeze orădenii cu privire la necesitatea menţinerii în funcţiune a unor creşe şi în perioada de vară. "De obicei creşele se închid în august şi se redeschid în septembrie, dar nu toţi părinţii au concediu în perioada de vară şi s-ar putea să nu aibă unde să îşi lase copilul. Cu această ocazie vom testa dacă este nevoie de creşe în timpul verii şi, dacă e necesar, vom ţine deschisă una sau două", a declarat directoarea.

Un loc în grădiniţă

La fel ca la ediţia din anul 2010, la "târgul de creşe" vor fi invitate să ia parte şi grădiniţe orădene, deşi acestea nu sunt în subordinea municipalităţii, ci a Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor. Această măsură va fi luată pentru a veni în întâmpinarea orădenilor care vor putea lua dintr-un singur loc ofertele grădiniţelor orădene.