Primăria Sânmartin şi-a suspendat activitatea după identificarea unui funcţionar infectat cu Covid-19.

Îmbolnăvit la muncă

Funcţionarul, specializat în probleme tehnice, s-a îmbolnăvit la locul de muncă după ce a intrat în contact cu o persoană infectată. "Colegul nostru a intrat în contact cu o doamnă care manifesta simptome. În cursul zilei de vineri s-a simţit rău, i s-a făcut testul, iar sâmbătă s-a dovedit ca fiind infectat şi a fost internat în spital", a declarat pentru BIHOREANUL primarul de Sânmartin Cristian Laza.

În prezent, Primăria Sânmartin lucrează la cotă de avarie. "În urma anchetei interne, toţi funcţionarii care au intrat în contact cu colegul nostru au fost trimişi acasă. Lucrăm la cotă de avarie, cu 12 angajaţi din 46", a spus Laza.

Luni dimineaţă, în Primăria Sânmartin s-a făcut dezinfecţia întregii clădiri, care va rămâne închisă până miercuri dimineaţă. "În momentul de faţă lucrăm online. Primăria va rămâne închisă 48 de ore. Activitatea cu publicul va fi reluată doar miercuri dimineaţă, dar şi atunci în condiţii speciale", a zis primarul.

Cu aşteptare, în faţa Primăriei...

Reunit în şedinţă de urgenţă, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Sânmartin a hotărât luni ca la reluarea activităţii oamenii să aştepte în faţa instituţiei, pentru a intra apoi pe rând.

"Având în vedere faptul că 24 de ore incintele dezinfectate rămân închise, programul cu publicul se va relua începând cu data de 12 august, iar accesul se va face doar cu mască şi după măsurarea temperaturii, fără aglomeraţie pe holuri sau în faţa birourilor. Perioada de aşteptare se va petrece în afara instituţiei", a anunţat conducerea Primăriei pe reţelele de socializare.

De sâmbătă până duminică în Bihor au fost depistaţi 52 de noi bolnavi, ceea ce a făcut ca numărul total al cazurilor din judeţ, de la începutul pandemiei, să se ridice la 1.294. Bolnavii confirmaţi în ultimele 24 de ore au domiciliul în Ţeţchea, Vârciorog, Oradea, Câmpani, Borod, Răbăgani, Dobreşti, Ştei, Bunteşti, Balc, Tileagd, Tinca, Drăgeşti, Popeşti, Sântandrei şi Sânmartin.