Aleşii orădenilor, întruniţi marţi în prima şedinţă de Consiliu Local din 2014, au hotărât organizarea de licitaţii pentru atribuirea locurilor pe care urmează să fie construite două localuri publice pe malul Crişului Repede.

Cele două unităţi de alimentaţie publică de tip restaurant sau cafenea ar urma să mobileze amplasamentul fostului Budi Bar de peste drum de Primărie şi cel al fostei case a pompelor de lângă Podul Dacia.

Potrivit caietelor de sarcini, preţul de pornire a licitaţiei este o redevenţă de 70 lei, respectiv 60 lei, pe metru pătrat pe an. Durata concesiunii amplasamentului este de 25 de ani începând cu data de întâi a luni următoare semnării contractului de concesiune. Câştigătorul are obligaţia să obţină autorizaţia de construire în cel mult şase luni de la intrarea în vigoare a contractului sub sancţiunea rezilierii contractului.

"Ne-am dori ca în vara anului viitor pe fiecare dintre cele două amplasamente să funcţioneze deja un local de alimentaţie publică", a spus Ilie Bolojan.