Municipalitatea va scoate la licitaţie întreţinerea spaţiilor verzi de pe domeniul public. "În momentul de faţă se lucrează la elaborarea caietului de sarcini şi sperăm că în două sau trei săptămâni să putem anunţa deja data licitaţiei", a declarat viceprimarul Rozalia Biro, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Biro a mai spus că pentru a crea concurenţă între firmele de profil municipalitatea va împărţi municipiul în patru zone distincte care vor fi scoase la licitaţie independent. "Pentru a avea o calitate cât mai bună a serviciilor, fiecare agent economic va putea licita doar pentru o singură zonă", a spus Biro.

Conform declaraţiei viceprimarului măsura licitării activităţii de întreţinere a spaţiilor verzi din municipiu are ca scop îmbunătăţirea curăţeniei şi scăderea costurilor cu întreţinerea acestora.

În paralel, Primăria va demara acţiunea de atribuire către asociaţiile de proprietari din municipiu a spaţiilor verzi aferente blocurilor astfel încât fiecare petec de teren să fie în responsabilitatea unei firme sau a unei asociaţii de proprietari.