Podul Ferdinand ar putea intra anul viitor în reparaţii. Primăria a organizat pentru data de 26 noiembrie o licitaţie prin cerere de oferte pentru actualizarea documentaţiei necesare şi executarea efectivă a lucrărilor privind reabilitarea podului peste Crişul Repede care leagă pieţele Ferdinand şi Unirii.

Organizată în mare grabă şi cu o suspectă discreţie, licitaţia a fost anunţată pe site-ul www.e-licitatie.ro pe data de 15 noiembrie, fără să fie însă dată publicităţii şi prin intermediul mass-media, aşa cum proceda de regulă Primăria în cazul lucrărilor importante. 

De asemenea, termenul de depunere a ofertelor este de doar 10 zile, data limită fiind cea de 25 noiembrie, ora 10. Deschiderea plicurilor va avea loc două ore mai târziu.

Valoarea estimată a contractului se ridică la 2,2 milioane lei, echivalentul a circa o jumătate de milion de euro, sumă din care 50.481 lei, adică aproximativ 11.000 euro, vor fi alocaţi pentru actualizarea documentaţiei necesare lucrărilor.

Conform cerinţelor municipalităţii, câştigătorul licitaţiei va avea la dispoziţie 200 de zile pentru finalizarea documentaţiei şi alte 120 de zile pentru execuţia efectivă a lucrărilor. Podul din centrul oraşului a fost construit în anul 1954 şi are durata normală de funcţionare expirată.