Municipalitatea a atribuit către orădeni 1.200 de locuri de parcare la domiciliu situate în toate cartierele oraşului cum ar fi Nufărul, Ioşia, Rogerius, precum şi zonele adiacente străzilor Seleuş, Sovata, Alexandru Andriţoiu, Calea Aradului sau Bulevardul Dacia.

Conform unui comunicat al Primăriei, locurile de parcare sunt asfaltate şi marcate de firma Selina şi preluate de Serviciul Parcări din cadrul Administraţiei Imobiliare Oradea (AIO) care încheie ulterior contracte de închiriere cu asociaţiile de proprietari. Acestea, la rândul lor, sunt atribuie locurile de parcare locuitorilor imobilelor în baza Hotărârii de Consiliu Local 448 din 2010.

"Primăria Oradea lucrează în continuare la amenajarea parcărilor de domiciliu, atribuirile către asociaţiile de proprietari fiind făcute de către Serviciul Parcări din cadrul AIO, din trei în trei luni", se menţionează în comunicat.

Preţul unui abonament este de 90 lei pe an, respectiv 45 lei pe 6 luni, iar intervalul orar în care poate fi ocupat de către posesorul abonamentului este de luni până vineri între orele 16:00 - 07:00 (dimineaţa), iar sâmbăta şi duminica permanent. Locatarii plătesc abonamentele la asociaţia de proprietari de care aparţin, după care acestea virează sumele către AIO şi ridică abonamentele aferente.