Acoperirea curţii interioare a Primăriei pentru amenajarea unei săli de lucru publicul unice va costa doar jumătate din preţul estimat de proiectant. "Valoarea din proiect a fost de 2,7 milioane lei, iar în urma licitaţiei lucrările au fost adjudecate la jumătate de preţ, pentru 1,3 milioane lei fără TVA", a declarat primarul Ilie Bolojan, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Licitaţia pentru acoperirea curţii interioare a clădirii Primăriei a fost câştigată de firma orădeană Abed Nego. Constructorul va amenaja o sală de lucru cu 44 de ghişee, iar la subsolul ei va fi amplasat un bufet de incintă.

Societatea orădeană mai are în derulare un contract cu Primăria după ce la sfârşitul anului trecut a primit prin încredinţare directă lucrările de extindere cu 40 de metri a pasajului de CFR din piaţa Bucureşti până în strada Ecaterina Teodoroiu.

Primarul Ilie Bolojan a mai anunţat că, deşi licitaţia pentru amenajarea turnului Primăriei urmează să fie adjudecată abia în cursul acestei săptămâni, costurile investiţiei se anunţă din nou înjumătăţite. Proiectanţii municipalităţii au estimat lucrările la 300.084 lei fără TVA, iar preţul cel mai mic oferit de constructori a fost de 146.672 lei fără TVA. Lucrările implică înlocuirea intrării în gang, a scărilor şi platformei din vârf pentru ca turnul să poată fi introdus în circuitul turistic.