Primăria va prelua în vederea asfaltării drumul de acces către hala de producţie a firmei Comau din Şoseaua Borşului nr. 53. Măsura va fi luată pentru a facilita accesul auto la noua fabrică a societăţii care va fi construită în zonă.

În schimbul lucrărilor, municipalitatea va cere investitorului să finalizeze până la 30 aprilie 2011 construcţia halei de producţie cu o suprafaţă de 13.000 metri pătraţi şi să angajeze, în cel mult trei ani de zile, încă 200 de persoane pe lângă cei 300 de salariaţi, pe care îi are în prezent.

"Protocolul încheiat joi între municipalitate şi firma Comau urmează să intre în vigoare după aprobarea lui în şedinţa extraordinară de Consiliu Local din 9 august", a declarat pentru BIHOREANUL viceprimarul Gheorghe Carp, semnatarul protocolului.

Viceprimarul a mai spus că investiţia în calea de acces va fi doar în folosul oraşului. "E vorba peste 200 de locuri de muncă noi într-un domeniu cu tehnologie de vârf. Firma se ocupă de proiectarea şi execuţia de linii de producţie pentru companii celebre cum ar fi Fiat şi Mercedes iar pentru piaţa românească firma a făcut una din liniile de producţie pentru Logan", a spus viceprimarul.

Pentru a se asigura cu privire la respectarea protocolului, municipalitatea va pretinde penalităţi de întârzâiere de 2% pe lună din valoarea lucrărilor.

Citeşte pe aceaşi temă şi "Noi vindem creiere!"