Primăria se va judeca cu Curtea de Conturi a României, după ce aceasta a respins săptămâna trecută contestaţia făcută de municipalitate pe marginea raportului încheiat de Camera de Conturi Bihor în urma controlului făcut în cursul lunii iulie.

La acea dată, echipa de control a cerut desfiinţarea, ca nelegale, a "drepturilor speciale" încasate de angajaţii municipalităţii şi chiar recuperarea sumelor încasate de aceştia în anul 2010. Cam 8.600 lei pe fiecare om!

Argumentele juriştilor municipalităţii, care au arătat că plata acestor drepturi era stipulată în contractul colectiv de muncă încheiat între sindicatul din Primărie şi conducerea municipalităţii, act perfect legal şi necontestat de nicio instituţie, nu au fost suficient de convingătoare la analizarea contestaţiei, fapt pentru care cele două instituţii se vor judeca.

"Ne vom întâlni în instanţă. Nu avem ce face altceva", a declarat pentru BIHOREANUL primarul Ilie Bolojan.

Reprezentanţii municipalităţii sunt cu atât mai hotărâţi să susţină cauza angajaţilor cu cât, în ultimii trei ani Primăria şi-a redus personalul cu circa 200 de angajaţi prin concedieri repetate, cei rămaşi s-au ales şi fără prime şi cu salariile diminuate cu 25%, iar "drepturile speciale" urmau să fie şi ele eliminate din martie 2012 când expiră actualul crontract colectiv de muncă.

Citeşte pe aceaşi temă şi "Ai muncit, plăteşte!"