S-a votat cu unanimitate! Consiliul Local Oradea a hotărât luni, în şedinţă extraordinară, exproprierea unor terenuri în valoare de 1,4 milioane lei pentru amenajarea a două piste pentru biciclete între Oradea şi Sîntandrei.

Cele două piste, cu o suprafaţă totală de 33.000 metri pătraţi, vor face legătura cu comuna limitrofă pornind din strada Henric Ibsen, respectiv strada Cazaban. Municipalitatea intenţionează să finanţeze lucrările din fonduri europene.

Înainte de dezbaterea celor două proiecte de hotărâre viceprimarul Florin Birta a făcut un apel la sprijinul opoziţiei PSD şi UDMR, în condiţiile în care liberalii au în prezent doar 17 voturi în Consiliul Local faţă de minimum de 18 voturi necesare pentru adoptarea unor hotărâri privind patrimoniul.

Grupul PNL a pierdut majoritatea absolută în Consiliul Local la sfârşitul lunii trecute, când Adrian Revnic a renunţat la mandat pentru a ocupa funcţia de director tehnic al OTL. Omul de afaceri Ioan Tau, următorul pe listă, urmează să depună jurământul de ales local abia în şedinţa ordinară de la sfârşitul lunii noiembrie.

"Avem nevoie de aprobarea coridorului de expropriere pentru că documentele trebuie predate în cursul zilei de astăzi pentru obţinerea de finanţări europene", a declarat viceprimarul Florin Birta. Potrivit edilului, lucrările de amenajare a celor două piste sunt estimate la circa 813.000 euro.

UDMR-sta Kirey Melinda şi PSD-tul Liviu Sabău Popa au declarat din capul locului că vor vota proiectul de hotărâre pe considerentul că ambele investiţii sunt în interesul orădenilor.

Social-democratul a ţinut să facă, însă, o precizare. "În şedinţa de Consiliu Judeţean de mâine se vor vota proiecte în valoare de 9 milioane de euro. Am ruga colegii din PNL să procedeze la fel", a spus Popa.