Firma Selina riscă să îşi piardă monopolul pe lucrările de înreţinere, reparaţii şi amenajări de străzi în Oradea. Primăria vrea să scoată la licitaţie contractul cadrul pe patru ani pe două loturi distincte, despărţite de cursul râului Crişul Repede.

Propunerea va fi supusă aprobării Consiliului Local în şedinţa din 18 decembrie pentru a putea sta la baza licitaţiei care va fi organizată pentru atribuirea lucrărilor, având în vedere că actualul contract, încheiat cu firma Selina, expiră la 30 iunie 2013.

"Lucrările vor fi împărţite pe două loturi reprezentate de malul stâng şi malul drept al Crişului Repede pentru a crea posibilitatea instituirii unei concurenţe. Dacă lucrările vor fi câştigate de două firme diferite va exista un "concurs de calitate", de pe urma căruia orădenii nu au decât de câştigat", a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

Contractul cadru pentru reparaţii de drumuri se va încheia pentru perioada iulie 2013 - iulie 2017 şi va fi format din contracte subsecvente anuale, în funcţie de bugetul disponibil şi de necesarul de lucrări stabilit de municipalitate.