Primarul Ilie Bolojan vrea să vadă ocupat cât mai repede Cartierul Tineretului de la ieşirea din Oradea spre Oşorhei.

Dacă până acum parcelele în acest cartier erau oferite tinerilor în baza Legii 15 din 2003, privind sprijinul tinerilor pentru construirea de locuinţe, Primăria vrea să schimbe modalitatea de atribuire a acestora. Astfel, Consiliul Local va fi chemat să aprobe în şedinţa de vineri scoaterea la licitaţie liberă, fără restricţii de vârstă, a celor 60 de parcele de câte 250 metri pătraţi.

"Experienţa a arătat că la un concurs de dosare totul arată foarte bine, dar de multe ori când verifici descoperi că lucrurile nu stau chiar aşa. Pentru a evita o astfel de situaţie, scoaterea la licitaţie a acestor terenuri la preţuri rezonabile este cea mai corectă variantă", a declarat primarul Ilie Bolojan marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit edilului, licitaţia va fi organizată astfel încât solicitanţii să poată achiziţiona terenuri la un preţ accesibil. "Vom încerca să punem în aplicare mecanismul de la parcul industrial. Dacă finalizezi construcţia casei în doi ani, poţi cumpăra terenul la un preţ modic. Dacă nu termini, rişti să pierzi investiţia", a declarat primarul.

Bolojan a spus că fiecare solicitant va putea concesiona un lot pe care să ridice o casă. Dacă va dori să cumpere două loturi va trebui să se oblige că ridică pe fiecare câte un imobil.

Cartierul Tineretului, înfiinţat în baza Legii 15 din 2003, numără în total 391 de loturi. Conform legii, aici au primit locuri de casă, începând din anul 2004, în folosinţă gratuită, orădeni între 18 şi 35 de ani care nu au deţinut anterior o locuinţă şi nici teren intravilan, cu condiţia să înceapă lucrările în termen de un an de la intrarea în posesie.

Angajaţii municipalităţii inventariază în prezent cele 60 de loturi neocupate care vor fi scoase la licitaţie liberă cel mai probabil luna viitoare.