Pentru că din fostul cimitir Olosig a fost amenajată o suprafaţă de 80%, iar orădenii din Rogerius apreciază cum arată actualul parc, municipalitatea intenţionează să amenajeze şi cei 15.000 de metri pătraţi rămaşi încă neatinşi.

Planul întocmit de cabinetul de arhitectură Lungu Crinu pentru amenajarea cincimii de fost cimitir rămase încă netransformate în parc prevede crearea unor noi alei pietonale (de peste 1,36 km lungime), amenajarea a 34.000 metri pătraţi de spaţii verzi, a unui teren de minifotbal (de 20 pe 40 metri), a unui teren de minibaschet (de 28 pe 15 metri), a unuia pentru skateboard (de 25 pe 17 metri), a unui teren de joacă pentru câini (de aproape 500 mp), construirea a două WC-uri publice, extinderea reţelei de apă (cu 660 metri) şi a celei de iluminat public (cu 124 stâlpi ornamentali şi 58 de spoturi).

De asemenea, proiectul include şi realizarea unei fântâni arteziene cu scuar (al cărei diametru va fi de 7,5 metri), precum şi completarea mobilierului stradal (cu bănci, măsuţe şi coşuri de gunoi) şi a mobilierului de joacă pentru copii (cu trei turnuri, două tobogane, carusel, balanosar, leagăne şi căluţi).

O noutate pentru Parcul Liniştii va fi existenţa a trei chioşcuri pentru timp nefavorabil, dar şi modul de amenajare a vecinătăţilor cu străzile Lacu Roşu şi Corneliu Coposu, prin ridicarea unui zid ornamental din cărămidă la semi-înălţime, dublat de vegetaţie deasă, dar scundă, astfel încât să existe o panoramă dinspre zona cu circulaţie rutieră.
În Parcul Liniştii vor fi plantaţi, totodată, şi 2.357 de bucăţi de arbori şi arbuşti, din zece specii, între care catalpe, jnepeni argintii, brazi caucazieni, tuia şi magnolii.

Costul estimat al lucrărilor este de 3,36 milioane lei, dar primarul Ilie Bolojan a declarat că speră, pe baza experienţei de până acum, ca licitaţia care va fi lansată în această toamnă să fie adjudecată la jumătate din acest preţ. Termenul de finalizare a lucrărilor este de şapte luni de la începerea lor.