Navetiştii ar putea plăti abonament pe liniile de transport în comun din oraş la un preţ redus cu 30%. "Am convenit cu Transregio să aplice o reducere de 30% pe liniile din municipiu, astfel încât să îi încurajăm pe navetişti să folosească mijloacele de transport în comun", a afirmat primarul Ilie Bolojan, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ieftinirea abonamentului pentru navetişti va fi supusă dezbaterii Consiliului Local în şedinţa ordinară de miercuri. În cazul în care deliberativul local va aproba ieftinirea de tarif, aceasta se va aplica încă de luna viitoare. "Din 1 septembrie, orice navetist cu un abonament valabil pe rute către Oradea se va prezenta cu el la chioşcurile OTL şi va primi un abonament cu discount", a spus primarul.

Potrivit edilului pe lângă încurajarea navetiştilor să renunţe la vehiculele proprii în favoarea mijloacelor de transport în comun măsura urmăreşte recompensarea acestora pentru faptul că, muncind în Oradea, parte din impozitele aplicate pe salariilor lor rămân în oraş.

"Avem 27.000 de navetişti pe zi care vin în municipiu din comunele învecinate. Dintre aceştia 14.000 – 15.000 de persoane folosesc mijloacele de transport în comun. Nu ne este indiferentă soarta acestor oameni pentru că de pe munca lor bugetul local primeşte parte din impozitul pe salariu", a declarat edilul.

Primarul a mai spus că deliberativul local va fi chemat să ia măsuri pentru ca transportatorii care aduc, din alte localităţi, navetiştii în Oradea să respecte traseele şi staţiile stabilite.