CET-ul va încălzi Oradea pe apă geotermală. Conducerea municipalităţii vrea să obţină finanţare europeană pentru exploatarea potenţialului geotermal al comunei Borş. "Vrem să aducem apa geotermală în CET, pentru ca orădenii să nu fie nevoiţi să plătească mai mult pentru încălzire în cazul în care se va retrage subvenţia la gigacalorie", a declarat pentru BIHOREANUL Marcel Boloş, şeful Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională (DMPFI) din cadrul Primăriei Oradea.

Apa geotermală va fi extrasă de firma Transgex la o temperatură de 120 grade Celsius şi transportată în CET pentru a compensa pierderile de pe reţea. Şedinţa extraordinară de Consiliu Local a fost convocată pentru că joi, 14 iulie, este termenul limită de depunere a proiectelor pentru programul prin care municipalitatea vrea să obţină finanţare.

Tot în şedinţa de joi consilierii locali vor fi chemaţi să îşi dea acordul de principiu pentru desfiinţarea Spitalului de Pneumoftiziologie prin reorganizarea acestuia în secţii ale Spitalului Clinic Municipal "Gavril Curteanu". Fuzionarea face parte din proiectul mai larg al municipalităţii de unificare a celor patru spitale din municipiu preluate luna trecută de la Ministerul Sănătăţii.

Pe ordinea de zi a dezbaterilor de joi se mai numără preluarea de către municipalitate a unei suprafeţe de 8.000 metri pătraţi din suprafaţa Cimitirului evreiesc neologic, aprobarea organigramei Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor care va fi încorporat în cadrul Primăriei şi concesionarea unei suprafeţe de 1.737 metri pătraţi de teren către societatea Cetatea Nouă, deţinătoarea nou inauguratului complex Oradea Plaza, în vederea amenajării unei parcări.