Primăria vrea să amenajeze un sens giratoriu la intersecţia străzilor Calea Clujului, Piaţa 1 Decembrie, Cele trei Crişuri şi Calea Mareşal Averescu. Investiţia, în valoare de 7,7 milioane lei, este necesară pentru a elimina curbele de pe traseul căii de rulare pentru că sunt prea stânse şi distrug noile tramvaie Siemens.

După amenajarea sensului giratoriu pentru autovehicule, linia de tramvai va traversa intersecţia în linie dreaptă, urmând să fie mutată de pe actualul amplasament mai aproape de catedrala ortodoxă. „Avantajul este că putem să construim fără să afectăm circulaţia şi vom face astfel încât orele de lucru să fie în special pe timpul nopţii", a afirmat viceprimarul Gheorghe Carp, luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

În pregătirea lucrărilor, municipalitatea a organizat săptămâna trecută o dezbatere publică cu specialiştii pe tema investiţiei. Joi, de la ora 16, va avea loc în sala mare a Primăriei o a doua dezbatere publică la care sunt invitaţi toţi cei interesaţi.

Conform studiului de fezabilitate, investiţia presupune reabilitarea stărilor aferente în lungime de 810 metri şi pe o suprafaţă de 11.660 metri, reabilitarea a 880 metri liniari de trotuare, crearea a 272 noi locuri de parcare, refacerea iluminatului public şi a canalizării pluviale. Durata de realizare a investiţiei este de şase luni.