Primarul Ilie Bolojan a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că municipalitatea a intrat în posesia unui studiu de prefezabilitate privind reabilitarea pasarelei rutiere din vecinătatea blocului ANL.

Cele trei variante de lucru luate în calcul vizează construcţia unui pasaj suprateran nou (estimat la 15 milioane lei), a unui pasaj subteran pe sub liniile ferate (în valoare de circa 13 milioane lei) şi reabilitarea actualei pasarele (estimate la 3,1 milioane lei).

"Varianta reabilitării pasajului cu piese metalice dispuse pe actuala structură este cea mai ieftină şi are cel mai scurt timp de execuţie. Se poate realiza în circa şase luni", a declarat primarul Ilie Bolojan.

Pasajul care face legătura între Bulevardul Ştefan cel Mare şi străzile Depoului, Teodor Neş şi Izvorului a fost închis traficului greu la începutul anilor 2000, din cauză că i-a scăzut rezistenţa şi nu a fost reparat niciodată, ci Primăria doar a restricţionat circulaţia vehiculelor grele prin montarea unor dale laterale din beton.