La intersecția străzilor Mihail Kogălniceanu cu Titu Maiorescu, o casă cu un singur nivel este dovada că Primăria Oradea e bună la predici, dar nu și la fapte. Casa are mai multe apartamente și se întinde, de fapt, pe trei străzi, având o latură și pe strada Cuza Vodă.

Cu excepția pereților din colțul de pe Kogălniceanu, toți pereții exteriori sunt reabilitați și renovați, având și o culoare unitară. Singurul apartament care a rămas ca vai de el, cu tencuiala distrusă și geamurile învechite, aparține tocmai Primăriei, care n-a fost la fel de harnică precum ceilalți proprietari și n-a contribuit la proiect.

Scuza municipalității, care a dat apartamentul în chirie unei persoane care îndeplinește criterii de natură socială, este că nu a fost notificată de vecini privind lucrările de renovare, chit că, mai mult ca sigur, șantierul a fost supus autorizării Primăriei.

Culmea este că, deși ar merita și să fie supraimpozitată cu 500%, municipalitatea nu aplică această măsură, pentru că, probabil, nu concepe să se sancționeze singură. Cum ar veni, regulile sunt făcute ca să fie încălcate taman de ea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!