Primăria Oradea a reuşit performanţa să se "amendeze" şi singură, şi degeaba. Consiliul Local a aprobat joia trecută supraimpozitarea cu 500% a unei case neîngrijite din strada Robert Owen nr. 11, măsură luată cu opoziţia grupului PSD, care prin consilierul Adrian Madar a atras atenţia că este o dublă greşeală.

În primul rând municipalitatea va trebui să îşi aplice ei însăşi supraimpozitarea, pentru că a cumpărat de la proprietar casa dintre blocuri încă din luna august, cu 87.000 de euro. În al doilea rând, pentru că imobilul nu mai există!

Primăria l-a demolat la începutul lunii decembrie, lăsând în loc un spaţiu viran pe care anul viitor va amenaja o parcare pentru locuitorii blocurilor din jur.

Aceste amănunte nu au contat, însă, iar la cererea primarului Florin Birta maşina de vot a PNL a aprobat supraimpozitarea clădirii alături de alte 330 de imobile neîngrijite.

Motiv pentru care, cel mai probabil, hotărârea va fi anulată într-una dintre şedinţele de la începutul anului viitor. Nu de alta, dar se pare că în Primărie nu ştie stânga ce face dreapta. Dar, la o adică, se spală una pe alta dacă lucrurile ies prost...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!