Anul acesta orădenii nu se vor putea căsători la Primărie. Municipalitatea a decis că oficierea căsătoriilor se va face doar la Cetate pe durata lucrărilor de reabilitate a palatului administrativ al orașului.

"Anul acesta nu se vor face cununii civile în Primărie. Undeva în primăvară, după ce se opresc cât de cât ploile vor începe lucrările de reabilitare a acoperişului Primăriei şi vor avansa către tavanul din sala mare. Nu putem pune în pericol mirii organizând nunţi într-un şantier", a declarat pentru BIHOREANUL directorul administrativ al Primăriei, Mircea Oaie.

Pe durata şantierului, căsătoriile civile se vor efectua la alegere în Sala cu Grifoni ori în Grota Roşie din Cetate.

Începând de luni, conducerea municipalităţii va închide intrarea principală, accesul în palatul administrativ urmând să se facă dinspre strada Primăriei. Măsura a fost luată pentru desfăşurarea în bune condiţii a lucrărilor de reabilitare a holului principal.

Potrivit evidenţelor Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Oradea, anul trecut în municipiu au fost oficiate 1.550 de căsătorii, cu 127 mai puţine decât în 2018. La fel, numărul deceselor a scăzut de la 3.449 în 2018 la 3.360 decese în 2019.