Aşa cum i-a obişnuit, duminică, 14 iunie, primarul Ilie Bolojan nu i-a lăsat pe jurnalişti să aştepte sosirea sa la secţia de votare de la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu, unde - la ora 9 fix, ca totdeauna - a votat în cadrul turului al doilea al referendumului pentru unirea între Oradea şi Sînmartin.

Rugat de aceştia să spună şi cum, tot ca până acum, Bolojan a fost scurt şi direct. "Am votat pentru Oradea Mare!", e tot ce a declarat primarul.

După un popas la o terasă din Parcul Libertăţii, patronată de un simpatizant PSD, unde a oferit o cafea jurnaliştilor, Bolojan s-a dus direct la birou. Înainte de a urca, însă, a ţinut să consemneze şi el în cartea de onoare pe care Primăria a pus-o la dispoziţia tuturor orădenilor care îşi exercită dreptul de vot în această zi şi intitulată "Cartea Oradiei Mari".

"Am votat azi cu speranţa că votul meu va fi una dintre zecile de mii de pietre puse azi şi în 10 mai la dezvoltarea oraşului nostru. Dumnezeu să aibă în pază Oradea! Bolojan, primarul Oradiei", a scris el în cartea de onoare în care înaintea sa mai semnaseră şi alţi orădeni.

În ce priveşte aşteptările edilului privind şansele ca referendumul pentru unirea Oradiei cu Sînmartinul să "treacă", Ilie Bolojan s-a arătat de un optimism precaut. "Dacă orădenii îşi vor da interesul pentru oraşul lor şi vor ieşi la vot în număr mai mare, dacă fiecare orădean care a votat pe 10 mai convinge încă un apropiat să voteze, atunci referendumul va fi validat. Vom vedea", a spus primarul.

În cursul zilei, Biroul Electoral Municipal va raporta prezenţa la vot la orele 10.00, 13.00, 16.00 şi 19.00, o afluenţă mai mare la urne fiind aşteptată până în ora 13.00, mai ales din partea orădenilor mai în vârstă, şi în intervalul dintre orele 19.00-21.00.

Orădenii care doresc să se pronunţe cu privire la viitorul oraşului o pot face până la ora 23.00, când se vor închide cele 143 secţii de votare de pe teritoriul municipiului.