Curtea de Apel Oradea a judecat, marţi, recursul formulat de primarul comunei arădene Zărand, Ion Moţ, împotriva mandatului de arestare pentru 29 de zile, emis pe numele lui la sfârşitul săptămânii trecute când a fost prins în flagrant de procurorii DNA Oradea cu o mită de 10.000 euro, din cei 40.000 euro pretinşi de la un orădean, denunţător în cauză.

În urma dezbaterilor, completul de judecători a respins recursul edilului şi a menţinut ca legală şi temeinică măsura dispusă de Tribunalul Bihor. Soluţia Curţii de Apel Oradea este definitivă.

Interpelat de BIHOREANUL, avocatul edilului, Răzvan Doseanu, susţine că urmează să facă noi demersuri pentru a obţine eliberarea acestuia din arest.

"În cursul zilei urmează deja să fie prezentat materialul de urmărire penală, ceea ce înseamnă că ancheta penală este finalizată, iar în cursul săptămânii viitoare va fi sesizată instanţa. Vom face toate demersurile legale pentru a obţine judecarea în stare de libertate", a explicat Doseanu.

Primarul a fost arestat, sâmbătă, de Tribunalul Bihor după ce, cu o zi mai devreme, a fost prins de procurorii DNA, în parcarea complexului commercial ERA, cu 10.000 euro din cei 40.000 pretinşi de la un orădean, pentru a-i aviza actele necesare la întăbularea unui teren.

Acţiunea procurorilor nu a fost lipsită de incidente căci, văzându-se încolţit, edilul arădean a luat-o la goană.

Citiţi detalii în articolul: Flagrant cu scandal: Un primar prins cu o şpagă de 10.000 euro a aruncat banii şi a încercat să fugă