Urcarea pe şoseaua de centură dispre Calea Borşului, imediat după trecerea pe sub podul CFR de la intrarea în Bulevardul Dacia, va fi lărgită la două benzi, a anunţat primarul Ilie Bolojan.

"Cum se vine din Borş în Oradea, imediat după ce se trece sub calea ferată, pentru a vira dreapta există o sigură bandă de acces pe şoseaua de centură. Din acest motiv apar cozi de TIR-uri, ceea ce ridică probleme, mai ales iarna", a declarat edilul, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit primarului, municipalitatea urmează să exproprieze o parte din terenul de lângă şosea, unde funcţionează şcoala de conducători auto GES, şi să finalizeze proiectul lucrării până în luna iunie.

Amplasamentul şi documentaţia lucrărilor vor fi puse ulterior la dispoziţia Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, de care aparţine acest sector de drum şi care va realiza investiţia propriu-zisă.

Amenajarea celei de a doua benzi va fluidiza accesul în şoseaua de centură reducând ambuteiajele care apar la trecerea pe sub Podul CFR.