Orădenii care doresc să ajungă din cartierul Nufărul la Universitate sau în zona centrală nu vor mai trebui să ocolească prin zona Cantemir sau Sucevei. Primarul Ilie Bolojan a inaugurat joi dimineaţă noua arteră de acces prin fosta pepinieră a oraşului amenajată prin prelungirea străzilor Atelierelor şi Toamnei pe lângă cimitirul municipal.

"Practic s-a deschis o legătură foarte importantă între Nufărul şi zona centrală. Cei care vor să ajungă la Universitate sau în cartierul Ioşia nu vor mai fi nevoiţi să ocolească prin centrul oraşului iar străzile de aici vor fi degrevate de parte din traficul auto", a declarat primarul Ilie Bolojan într-o conferinţă de presă organizată la faţa locului.

Accesul locuitorilor din zona Parcului 22 Decembrie la noul drum este asigurat de noul pod construit peste Peţa în prelungirea străzii Vaporului. Acesta va scurta la doar câteva minute drumul pe care îl au de făcut locuitorii cartierului Grigorescu până în zona centrală pentru că nu vor mai fi nevoiţi să ocolească jumătate din oraş prin Nufărul sau Calea Aradului.

"Pentru ca orădenii din Grigorescu să poată ajunge în centru pe această scurtătură mai avem de finalizat doar breteaua de acces dintre şoseaua de centură şi strada Atelierelor. Aceasta se află în momentul de faţă în stadiul de realizare a stratului de uzură, lucrare ce urmează să fie finalizată până la 1 august", a mai spus Bolojan.

Lucrările de amenajare a noii căi de acces realizate de firmele Asfamixt şi Selina au implicat construirea unui pod nou peste Peţa, amenajarea a circa 2 kilometri de stradă nouă, amplasarea a 2,5 kilometri de reţea nouă de apă şi canalizare şi montarea a 64 stâlpi de iluminat. Valoarea totală a investiţiei s-a ridicat la 4,6 milioane lei, fără TVA.