Răspuns neaşteptat de dur dat de primarul Oradiei, Ilie Bolojan, după ce vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Mang, a susţinut joi, în plină şedinţă, că preşedintele Pásztor Sándor nu are de ce să-şi dea demisia după ce a fost prins la pescuit cu maşina instituţiei, deoarece şi şeful PNL Bihor ar fi participat la slujba de Înviere în noaptea de Paşte. Cu această ocazie, după zece ani în fruntea Primăriei, Bolojan a deconspirat şi cărei confesiuni religioase îi aparţine.

Avocatul lui Pásztor

La reuniunea de joi a CJ Bihor, consilierul liberal Sebastian Lascu i-a cerut demisia lui Pásztor Sándor, invocând lipsa de moralitate a preşedintelui CJ Bihor, prins de BIHOREANUL că pe 16 aprilie a fost la pescuit pe o baltă din Cetariu, cu o maşină a instituţiei cumpărată pentru sistemul sanitar al judeţului, din fonduri europene, însoţit de un afacerist pe care l-a mufat la bugetul Judeţului, comandându-i pixuri şi ceasuri de lux.

"Dumneavoastră, în calitate de vicepreşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, trebuia să fiţi un model de moralitate şi sprijin pentru mii de bihoreni! Cum nu toţi suntem la fel, eu, Lascu Sebastian, consilier judeţean, îmi dau demisia din CJ Bihor în situaţia în care nu vă daţi dumneavoastră demisia de onoare, domnule preşedinte!", a anunţat Lascu în şedinţa CJ.

Aşa cum BIHOREANUL a relatat, UDMR-istul a refuzat, iar vicepreşedintele Ioan Mang i-a replicat consilierului liberal că ar trebui să-i ceară demisia lui Ilie Bolojan, deoarece şi acesta ar fi încălcat Ordonanţele Militare. "Eu la domnul Lascu i-aş sugera să-şi dea demisia şeful lui de partid, că n-a respectat Ordonanţele Militare, care după ora 22 a ieşit, a fost într-o biserică în noaptea de Înviere, deci poate cere şi demisia dlui preşedinte PNL Bihor", a spus Mang.

"Am stat acasă"

Acuzaţia formulată de şeful PSD Bihor l-a determinat pe primarul Oradiei să facă un gest rar, dându-i replica. "Mang minte! Acesta este o declaraţie pe care o fac public. Domnul Mang minte, ca de obicei", a declarat Ilie Bolojan pentru BIHOREANUL.

Edilul a precizat că "un prieten m-a trecut pe lista de voluntari la o biserică, să împart prescură, dar am refuzat". "Am eu păcatele mele, nu pot merge să împart prescură", a mai spus Bolojan, adăugând că "în noaptea de Înviere am stat acasă".

BIHOREANUL l-a întrebat pe primar şi cărei confesiuni îi aparţine, dat fiind faptul că de peste 10 ani reprezentanţi ai PSD îl acuză că ar fi "pocăit", aparţinând unui cult neoprotestant, iar Bolojan a fost pentru prima oară de acord să şi răspundă.

"Sunt ortodox, dar acesta e un amănunt care mă priveşte pe mine, nu pe alţii, şi care nu trebuie speculat politic. Nu ar trebui să conteze nici etnia, nici convingerile religioase ale nimănui în viaţa politică", a spus edilul Oradiei.

UPDATE: Mang o ţine pe-a lui

Contactat telefonic de Bihon.ro, Ioan Mang a afirmat că are detalii: Bolojan ar fi participat la slujbă, în biserica ortodoxă Duminica Sfinţilor Români din Sânmartin, alături de Ioan Crişan, preşedintele Federalcoop, entitate juridică din care face parte şi restaurantul Ciuperca, care este ctitor al acestei biserici, unde slujeşte fostul său ginere. De asemenea, la slujba de Înviere ar fi participat încă alţi circa 20 de credincioşi, spune Mang, subliniind că are martori care susţin că Bolojan ar fi participat la slujba de Înviere, în biserica ANL din Sânmartin.

"Recunosc, şi eu aş fi mers la Înviere, mai cu seamă că sunt membru în Adunarea Naţională a Bisericii Ortodoxe, dar nu am vrut să încalc legea şi să fiu amendat. Preoţii care au aflat (că Bolojan ar fi participat la slujbă – n.red.) şi care au ţinut slujba cu maşinile Poliţiei Locale Oradea în zonă ca să nu participe nimeni, sunt foarte supăraţi", a plusat Mang, conform Bihon.